laupäev, 8. mai 2010

Marmor-juustukook



Põhi:
  • 150 g šokolaadiküpsiseid
  • 50 g võid
Kate:
  • 750 g maitsestamata toorjuustu või mascarponet
  • 2 dl suhkrut
  • 2,5 dl hapukoort
  • 1 sl jahu
  • 2 tl vanill- või vanilliinsuhkurt
  • 2 muna
  • 50 g tumedat šokolaadi
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Koogivorm mähi hoolikalt fooliumisse. Suures kausis vahusta mikseriga toorjuust suhkruga (2 minutit). Lisa hapukoor, jahu ja vanillsuhkur. Lisa ükshaaval ning hoolikalt segades juurde munad. 4 dl segust tõsta väiksemasse kaussi ja sega hulka sulatatud šokolaad. Pool heledast segust määri koogipõhjale. Pane peale pool šokolaadisegust, siis jälle hele segu ja siis šokolaadisegu. Sega kergelt noaga, nii saad kirju marmorimustrilise katte. Aseta vorm veevanni. Küpseta ahjus 160 kraadi juures umbes 1 tund ja 15 minutit. Lase jahtuda (lahtise uksega ahjus). Kata pealt ning pane vähemalt 4 tunniks külmikusse.

Allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar