teisipäev, 25. mai 2010

Jõhvika-kaerakook

Magus ja krõbe kaerakate tasakaalustab jõhvikate hapukust. See kook läheb seistes aina paremaks.


12 tükki

TAINAS:
  • 150 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 dl kartulijahu
  • 1 tl kardemoni
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl piima
TÄIDIS:
  • 250 g kohupiima
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 muna
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 dl suhkrut
  • 250 g jõhvikaid (või pohli)
KATE:
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2,5 dl kaerahelbeid
  • 1 dl piima
  • 2 tl jahu
  • 1 tl vanillsuhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Klopi ühekaupa hulka munad. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale. Vala juurde piim ja sega ühtlaseks massiks. Kata 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Tõsta pool tainakogusest vormi. Sega omavahel kõik täidise komponendid. Vala täidis vormi ja kata ülejäänud tainaga. Küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit. Katte valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa suhkur, kaerahelbed, piim ja jahu. Sega hoolega läbi. Lase segul keema tõusta ja lisa seejärel vanillsuhkur. Laota segu ühtlase kihina koogile ja küpseta veel 30 minutit.

Allikas: "100 kooki 3" (Pohla-kaerakook)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar