reede, 4. jaanuar 2013

Šokolaadi ja maapähklivõiga täidetud piparkoogid


Piparkoogid, milles soolane, magus ja vürtsikas moodustavad võrratu koosluse. Šokolaad ja maapähklivõi on justkui kokku loodud ning sobivad ideaalselt piparkoogivürtsidega. Täidetud piparkoogid on parimad soojalt, mil šokolaad ja pähklivõi on pehmed ning sulavad suus.
Kasutasin nende piparkookide vormimiseks väikest pirukavormi.


  • Piparkoogitaigent
  • Piimašokolaadi
  • Maapähklivõid


Rulli piparkoogitaigen jahusel laual õhukeseks. Lõika rullitud piparkoogitainast klaasi või suurema piparkoogivormiga ühesuurused kujud. Aseta ühe tainakuju keskele ruut piimašokolaadi ja 0,5-1 tl maapähklivõid ning tõsta teine samasugune kuju selle peale, suru ääred kokku. Tee samamoodi ka ülejäänud piparkoogid. Küpseta täidetud piparkooke 180 kraadises ahjus umbes 10-15 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar