Selle kalaroa valmistamisega saab hakkama igaüks. Lisaks lihtsusele valmib ahjus küpsetatud kala ka kiiresti. Ja muidugi kõige tähtsam - maitseb imehästi, mõnusalt juustune ja koorene...
Jälgi, et igale kalafileele saaks ka juustu, sest just juust annab kalale selle õige maitse.
- 700 g haugi- või kohafileed
- 100-150 g juustuviile
- 2 dl vahukoort
- Soola
- Musta pipart
- Hakitud peterselli
Serveeri keedetud riisi või kuumade keedetud kartulitega.
Allikas: Pereköök (oktoober 2002)
Leidsin su blogi juhuslikult:) see oli esimene retsept, mida katsetasin ja tuli väga maitsev!
VastaKustutaKasutasin külmutatud heigifileed ja lisasin ka veidi tšillit.
Veebikolumnist
VastaKustutaKustutage kommentaar blogist Kokkamine
Veebikolumnist mon67 ütles ...
Tegin üheinimese portsu, 250grammine hõbeheigi filee. Nüüd alles märkasin, et keegi on ka heigifileed kasutanud, aga see ei olnud minu valiku põhjus, lihtsalt Inglismaal on heigifilee odavam kui iga teine valgeliha kala. Sool,pipar fileele, nats sidrunit peale pigistada,siis kolmekordse fooliumitasku sisse, nii et filee oleks kenasti pesas, siis riivisin iiri kitsejuustu nii et kala oleks kaetud, aga mitte liiga rohkelt, piserdasin pisut õli (ainult pisut),katsin filee väikeste (nii poole väikese sõrme suuruste krevettidega, katsin kogu selle pesa topeltkreemiga ( rasvane, aga tasub riskida), siis puistasin kogu pesa riivitud cheddar juustuga, peale panin pooleks lõigatud viinamarjatomati poolikud ja pisut kobarpeterselli. Serveerisin jahutatud keedukartuliga.
Uskuge mind - see viib keele alla! Jumalik :)
9. november 2016 19:16
Postitatud lingile Ahjus küpsetatud kalafilee juustuga