teisipäev, 18. september 2012

Ahjukartulid peekoni ja juustuga


Lihtne argipäevane roog kartulitest ja peekonist, mis küpseb ahjus mõnusalt krõbedaks. Kartulimaitseaine annab kartulitele meeldiva maitse ja värvuse. Toidu kõrvale paku värsket salatit.




  • 700 g värskeid väikeseid kartuleid
  • 110 g peekonit
  • 2 spl õli
  • 1-2 spl Santa Maria kartulimaitseainet
  • 1 dl riivitud juustu
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 spl värsket hakitud peterselli
Koori värsked pestud kartulid ning keeda poolvalmis, kurna ja auruta. Soovi korral lõika kartulid pooleks. Sega kartulid õliga ja puista üle kartulimaitseainega. Pane kartulid ahjuvormi, lao peale peekoniviilud ja hakitud küüslauk. Küpseta 220 kraadi juures umbes 20 minutit.
Puista kartulitele riivjuust ja küpseta veel 10 minutit. Puista peale hakitud petersell ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar