kolmapäev, 1. august 2012

Vaarika-mustsõstramoos




  • 500 g musti sõstraid
  • 1 kg vaarikaid
  • 0,5 dl vett
  • 1 kg suhkrut
  • 1 kaneelikoor
Pane mustad sõstrad, kaneelikoor ja vesi potti, kuumuta nõrgal tulel kümmekond minutit, kuni sõstrad on katki keenud. Lisa suhkur ja vaarikad ning keeda mõõdukalt tugeval tulel umbes 30 minutit, kuni moos pakseneb. Sega moosi pidevalt, et see põhja ei hakkaks. Kui moos on parajalt paks, siis koori pealt vaht ning eemalda kaneelikoor. Jaota moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta kohe.

Allikas: Nami-nami

2 kommentaari:

  1. Kui palju moosi sellisest marjakogusest tuli?
    Helle

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks ei oska täpselt öelda mitu liitrit moosi sain, kuna mul olid kõik purgid erineva suurusega ja ma ei mõõtnud mitu liitrit moosi valmis. Aga umbes 1,5 l peaks küll saama.

      Kustuta