Hapukad punased sõstrad sobivad ideaalselt koos kreemja hapukooretäidisega. Põhi jääb mõnusalt mahlane ja pehme, justkui pehme kaerahelbeküpsis. Kook on täiesti nisujahuvaba, põhjas on kasutatud hoopis odrajahu ja kaerahelbeid. Sõstra-hapukoorekoogile annab just selle erilise ja õige maitse mandline martsipan ja kõike seda kroonib krõbe purukate. Minu arvates on see kook parim küpsetamispäeval külmkapikülmana, siis on maitsed ühtlustunud, aga ka soojalt on kook väga maitsev.
- 200 g võid
- 2 dl suhkrut
- Näpuotsatäis soola
- 6 dl kiirkaerahelbeid
- 2 dl odrajahu
- 0,5 tl soodat
- 700 g hapukoort
- 4 muna
- 2 dl suhkrut
- 500 g punaseid sõstraid (puhastatult)
- 200 g martsipani
Täidise jaoks sega hapukoor munadega, lisa suhkur. Sega ühtlaseks. Vala täidis vormi kaerahelbepõhjale. Laota peale marjad. Lõika martsipanist õhukesed viilud ning jaota need koogile. Kõige peale raputa järelejäänud kaerahelbepuiste. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit.
Allikas: Kokkama Ragnega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar