teisipäev, 14. august 2012

Kartuli-mozzarellavorm küüslauguga


Valmistasin selle vormiroa, kuna eelmisest toidukorrast oli üle jäänud suurem kogus keedetud kartuleid. Kui tavaliselt kartulivormides on kartul viilutatud kujul, siis selles toidus keedukartulid hoopis riivitakse. Ei oodanudki, et hapukoorega segatud riivitud kartulitest ja mozzarellast saab nii maitsvalt koorese, pehme ja äärmiselt toitva roa. Teen seda vormitoitu kunagi kindlasti veel, siis proovin tavalise riivjuustuga.


 Neljale kuni kuuele

  • 500 g keedetud kartuleid (kooritud)
  • 1 dl piima
  • 3 dl hapukoort
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sibul
  • 2-3 sl võid
  • 200 g mozzarellat
  • Soola
  • Pipart
  • Soovi korral serveerimiseks värsket basiilikut
Riivi keedetud kartulid. Sega kartulimass piima ja hapukoorega, maitsesta pressitud küüslauguküünte, soola ja pipraga. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ja prae pannil võis klaasjaks. Viiluta mozzarella.
Määri ahjuvorm võiga ning lao sinna kiht kartulisegu, kiht sibulat ja mozzarellat. Pane veel kord samad kihid, nii et peale jääb juust. Küpseta 200kraadises ahjus 30-40 minutit. Kui soovid, puista serveerimisel üle hakitud värske basiilikuga.

Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar