neljapäev, 30. august 2012

Tikri-beseekook


Õhukese mureda põhja, kreemise täidise ja pehme ning õhulise beseekattega kook on maitsev nii soojalt kui külmalt. Et kook liiga magusaks ei muutuks on täidiseks lisaks maitsvale kreemile ka hapukad tikrid.



Põhi:

  • 100 g võid
  • 2,5 dl jahu
  • 3 spl külma vett
  • 0,5 tl soola
  • 1 spl suhkrut
Täidis:

  • 200 g tikreid
  • 3 munakollast
  • 75 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 dl vett
  • 2 spl maisitärklist
Kate:

  • 3 munavalget
  • 100 g suhkrut
  • Näpuotsatäis soola
Näpi või, jahu, sool ja suhkur purutaoliseks, lisa külm vesi ning sega ühtlaseks taignaks. Hoia taigent 30 minutit külmkapis. Vooderda 24 cm vorm taignaga ja pane veel mõneks ajaks vorm koos taignaga külmkappi. Seejärel küpseta põhi 180 kraadises ahjus helekollaseks (u 15 min).
Tikrid, vesi ja suhkur pane potti ning keeda 5 minutit. Kurna tikrid, lase vedelikul jahtuda. Lahusta maisitärklis tikrivedelikus, kuumuta pliidil, kuni see on paksenenud. Seejärel lisa munakollased ja või ning sega sisse kurnatud tikrid, vala segu koogipõhjale.
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Seejärel lisa pidevalt vahustades suhkur. Tõsta munavalgevaht tikritäidisele, aja laiali ja küpseta 150 kraadises ahjus 40 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar