kolmapäev, 16. veebruar 2011

Suitsukalapirukas





Juustuse põhja ja rohke suitsukalaga maitsev pirukas.


PÕHI:
  • 150 g margariini või võid
  • 2,5 dl jahu
  • 3 sl külma vett
  • 1 dl riivitud juustu
  • Soola
TÄIDIS:
  • 250 g puhastatud suitsuräime
  • Pool paprikat
  • 2 muna
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 sl jahu
  • 2 dl riivitud juustu
  • Pisut hakitud tilli
  • Valget pipart
  • Vajadusel soola

Põhja valmistamiseks näpi jahu rasvainega läbi. Lisa vesi ja juust ning sõtku ühtlaseks tainaks, maitsesta soolaga. Suru see 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Tükelda samal ajal kala. Puhasta ja haki pool paprikat, sega kala hulka. Klopi lahti munad, lisa kohvikoor, jahu, hakitud till ja riivitud juust. Maitsesta valge pipra ja vajadusel ka soolaga. Küpseta põhja 225 kraadises ahjus 10 minutit. Pane peale kala- ja munasegu ning küpseta pirukat 200 kraadises ahjus veel 25-30 minutit.


Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat" - Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar