Rikkalik šokolaadi-toorjuustutort on rammus, magus ja kreemjas. Juurde sobib hästi mõni hapukas (toor)moos.
PÕHI:
- 180 g šokolaadimaitselisi küpsiseid
- 80 g võid
- 1 kg toorjuustu
- 200 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 2 spl jahu
- 4 muna
- 50 ml 35% rõõska koort
- 200 g hapukoort
- 70 g tumedat šokolaadi
- 100 g piimašokolaadi
- 100 g valget šokolaadi
Täidises valmistamiseks segada toorjuust, munad, suhkur, vanillisuhkur, jahu, hapukoor ning vahustatud rõõsk koor ühtlaseks massiks. Jaotada täidis 3-ks võrdseks osaks. Esimesele portsule lisada sulatatud tume šokolaad ning kallata ettevalmistatud põhjale. Teisele osale täidisele lisada juurde sulatatud piimašokolaad ning kallata tumeda segu peale ning viimasele osale täidisest segada hulka sulatatud valge šokolaad ning kallata piimašokolaadisegu peale.
Aseta ahju kuumakindel anum veega.
Küpsetada torti 175 kraadi juures ahjus 1 tund, lasta tordil ahjus jahtuda ning seejärel hoida kuni serveerimiseni külmikus.
Allikas: Magustoidud küpsistest (Kalev)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar