teisipäev, 8. veebruar 2011

Kaalika-porgandivorm




Tervislik ja kerge roog, mis on eriti maitsev mõne hea kastmega. Kes soovib võib roa sisse ka suitsukala või -kanatükke lisada.


Kolmele
  • 400 g kaalikat
  • 300 g porgandit
  • 5 dl vett
  • 1 dl riivsaia
  • 1 muna
  • 2 dl rõõska koort
  • 20 g võid
  • Muskaatpähklit
  • Soola
  • Purustatud pipart
  • Tüümiani või tilli

Koori porgandid ja kaalikas ning lõika väiksemaks. Keeda juurikad soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna, auruta ja püreesta seejärel saumikseriga. Leota riivsai rõõsas koores ja lisa segu juurikamassile. Sega hulka ka muna ja maitseained. Aseta mass võitatud väikestesse ahjuvormidesse ja puista peale võikillud. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar