neljapäev, 11. september 2014

Roheline jäätisetort šokolaadiga

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • külma kohvi
  • u 21 Digestive küpsist
Jäätis:
  • 400 g külmutatud banaani (kooritud ja viilutatud)
  • 150 g spinatit (külmutatud või värsket)
  • 1 dl piima
  • 250 ml vahustatavat vaniljekastet
  • 5 sl kohvi-koorelikööri
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 50 g piimašokolaadi
  • 50 g valget šokolaadi

Sulata 100 g tumedat šokolaadi. Vooderda 20x25 cm koogivorm toidukilega ning kata põhi õhukese kihi sulatatud šokolaadiga. Tõsta külma tahenema. Seejärel kasta 1/2 küpsisekogusest ükshaaval korraks kohvisse ning lao šokolaadikihile üks küpsisekiht. Tõsta sügavkülma.
Jäätise valmistamiseks püreesta blenderis või saumikseriga banaan, spinat ja piim ühtlaseks kreemjaks massiks. Vahusta vaniljekaste ning haki šokolaadid. Sega vaniljekaste, šokolaaditükid ja liköör banaani-spinatipüreesse. Vala segu vormi ning tõsta 1 tunniks sügavkülma. Seejärel kata jäätisekiht ülejäänud kohvisse kastetud küpsistega. Sulata ülejäänud 100 g tumedat šokolaadi ning nirista see kõige peale. Hoia veel vähemalt 3 tundi sügavkülmas. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar