pühapäev, 14. september 2014

Hõrk ploomimoos laimiga


  • 900 g terveid pestud ploome
  • 1 laimi mahl ja koor
  • 900 g suhkrut
  • tükike võid
Pane ploomid suurde paksupõhjalisse potti ning lisa 300 g vett. Lase aeglaselt keema tõusta, vähenda kuumust ja lase 20-30 minutit tasakesi podiseda, kuni keedus on püdel. Lisa laimimahl, riivitud laimikoor ja suhkur. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni suhkur lahustub. Sega hulka võitükk. Aja moos keema ja keeda kõrgel kuumusel 10 minutit. Võta vahukulp, õngitse ploomikivid välja ning riisu moosi pinnalt vaht. Tõsta tuline moos purkidesse ning sulge purgid õhukindlalt. Moos säilib umbes 9 kuud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar