pühapäev, 28. september 2014

Ahjuõuna moos


See on parim õunamoos, mida teinud olen. Maitseb tõesti nagu üks mõnusalt kaneeline ahjuõun. :) Lisaks on seda moosi ka tõeliselt lihtne teha.


  • 1 kg õunu
  • 400 g suhkrut
  • 1 sl kaneeli
Puhasta õunad südamikest ja lõika sektoriteks. Lao sektorid ahjuvormi, puista peale suhkur ja kaneel ning küpseta 200 kraadi juures, kuni suhkur hakkab karamellistuma ja mullitama. Kui õunad on pehmeks podisenud, on moos valmis. Võta ahjust ja tõsta moos purkidesse. Kaaneta.

Allikas: "Retseptisahtel käsitöökapis"


2 kommentaari:

  1. Kui kaua moos selliselt külmkapis seisab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuna tegin seda moosi esimest korda, siis kahjuks ei oska sellele küsimusele hetkel veel vastata.

      Kustuta