kolmapäev, 14. mai 2014

Pelmeenid


Veidi teistsugused ja kergema vaevaga valmivad pelmeenid, sest taigen on kokku segatud pitsapõhjapulbrist. Täidises kasutasin Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha. Parimad pelmeenid saad siis kui kõigepealt keedad neid mõned minutid, kurnad ning seejärel küpsetad ahjus krõbedaks. Maitselt meenutavad lihapirukaid :)


  • 1 pakk Vilma õhukese pitsapõhja pulbrit
  • 1 muna
  • 200 ml piima
Täidis:
  • 250 g hakkliha
  • 1 muna
  • 1/2 sibulat
  • soola, pipart, meelepäraseid ürte
Sega pitsapõhjapulbrile juurde muna ning piim. Sõtku, kuni moodustub ühtlane taigen. Paki taigen toidukilesse ning jäta 30 minutiks külmkappi seisma.
Täidise valmistamiseks sega hakkliha, muna ja hakitud sibul ning maitsesta segu.
Võta külmast taigen ja rulli jahusel laual lahti. Vormi pelmeenid. 
Keeda pelmeene 5-6 minutit keevas vees ning prae siis pannil õlis või küpseta ahjus kuldpruuniks.

Allikas: Vilma retseptiraamat


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar