pühapäev, 11. mai 2014

Kookose-kohupiimakook astelpajumarjadega


Mõnusalt kookosemaitselise ja pehme põhjaga kohupiimakoogile lisavad särtsakust ja hapukust astelpajumarjad. Eriti maitsev on kook külmalt koos pehme jäätisega.


Põhi:
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2 sl hapukoort
  • 1,5 dl kookoshelbeid
  • 1 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
  • 3 dl astelpajumarju
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 400 g kohupiimapastat
  • 1 dl kookoshelbeid
  • 1 dl hapukoort
  • 3 sl kartulitärklist
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, hapukoor ning eelnevalt segatud jahu, kookoshelbed ja küpsetuspulber. Klopi tainaks. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, seejärel tainaga. Eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Samal ajal vahusta katteks munad suhkruga, lisa kohupiimapasta, hapukoor, vanillsuhkur, kookoshelbed ja kartulitärklis. Sega ühtlaseks.
Ahjust tulnud põhi kata astelpajumarjadega, seejärel kohupiimamassiga. Küpseta veel 30-40 minutit.

Allikas: "Pereköök" (jaanuar 2006)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar