laupäev, 30. november 2013

Suitsuvorstipirukas


Rohke suitsuvorstiga ning krõbeda taignaäärega soolane pirukas maitseb tõeliselt hästi. Parim soojalt.


Põhi:
  • 100 g toasooja võid
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl mitmeviljahelbeid
  • 50 g riivjuustu
  • soola
Kate:
  • 300 g suitsuvorstikuubikuid
  • 2 sibulat
  • 3 spl toiduõli
  • 100 g riivjuustu
  • 3 dl hapukoort
  • 3 muna
  • soola-pipart


Näpi toasooja või hulka nisujahu, mitmeviljahelbed, riivjuust ja maitse järgi soola. Suru tainas pirukavormi põhjale ja äärtele. Torka kahvliga augud läbi ja pane 200kraadisesse ahju küpsema. Küpseta 10 minutit või kuni põhi hakkab kergelt krõbedaks muutuma.
Taina küpsemise ajal valmista täidis. Kalla pannile natuke toiduõli, prae kuubikuteks hakitud sibulad ja suitsuvorst kiiresti läbi. Praadima peaks niipalju, et sibulakuubikud oleksid klaasjad. 
Kui pirukapõhi on kergelt pruunikaks muutunud, võta see ahjust välja ning puista peale riivitud juust, seejärel läbipraetud täidis. Lõpuks kalla peale vähese soola-pipraga maitsestatud ja hapukoorega segatud munad, aja laiali. Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit ehk senikaua, kuni hapukoore-munasegu on hüübinud. Enne serveerimist lase pirukal natuke jahtuda. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar