- 250 g kohupiima
- 1 dl 35% rõõska koort
- 0,5 dl fariinsuhkrut
- 4 viilu (140 g) rukkileiba
- 1 dl piima
- 1 dl rosinaid
- rummi (nii palju, et rosinad oleksid kaetud)
- 150-200 g tumedat šokolaadi
Rösti leivaviilud rösteris, ahjus või pannil. Seejärel pane koos piimaga kastrulisse ja keeda paar minutit, kuni leib on pehme. Sega ühtlaseks tükkideta massiks.
Vahusta koor, sega kohupiima, fariinsuhkru ja leivapudiga ühtlaseks massiks. Aseta külmkappi tahenema.
Pane rosinad rummi sisse vähemalt 4 tunniks likku.
Seejärel sega rosinad kohupiimasegusse, võid lisada ka veidi rummi.
Lõika toidukilest kohukese pinnalaotusega sobivad tükid. Jaga kohupiimasegu toidukiletükkidele, rulli kohukesekujuliseks ning lase torukestel korralikult külmikus taheneda (võid hoida ka sügavkülmas).
Sulata šokolaad. Keera kohupiimatoru toidukilest välja. Määri spaatli abil kiht sulašokolaadi toidukilele, tõsta peale kohupiimarull ning rulli šokolaadiga toidukile ümber kohupiima. Tõsta 5-10 minutiks sügavkülma. Seejärel eemalda toidukile ning kasta otsad sulašokolaadi sisse. Tõsta kohuke küpsetuspaberiga kaetud alusele tahenema. Valmista samamoodi ka ülejäänud kohukesed. Hoia serveerimiseni külmkapis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar