teisipäev, 12. november 2013

Kohupiima-moosikook


Lihtne ja tõeliselt maitsev kook - täpselt paraja magususega, mõnusa moosikihi ja õhukese põhjaga. Kuna munavalged vahustatakse eraldi on tulemuseks eriliselt õhulise ja suus-sulava kohupiimakattega kook. Kasutasin õuna-šokolaadimoosi, mis sobis sellesse kooki suurepäraselt.


Põhi:
  • 100 g toasooja võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1 muna
  • 120 g jahu
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
  • 0,5 l moosi
  • 500 g kohupiima
  • 150 g suhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 3 muna
  • 3 sl jahu
  • 1 sidruni peenelt riivitud koor



Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta veel. Pane juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola, sega ühtlaseks tainaks. Võid taina segada ka köögikombainis. Suru ümmarguse lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Kasuta jahu, kui tainas kätele külge jääb.
Katteks vahusta munakollased suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, riivitud sidrunikoor ja jahu. Kõige lõpuks vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiimamassi hulka.
Määri esmalt tainale moos; seejärel vala peale kohupiimamass. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni kohupiimakate on tahenenud ja pealt kuldkollane.

Allikas:"Magus kiusatus"


2 kommentaari:

  1. 40 minutit ja 200 kraadi minu pisikeses ahjus oli sellele koogile küll liiga karm.. Vähem kui poole tunniga oli toas kõrbelõhna tunda. Oleks võinud vist panna väiksema kraadiga 40 minutiks.. Seest vist päris küps pole..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kurb kuulda, minu ahjus küpses kook 40 minutiga 200 kraadi juures ilusti valmis. Aga kuna ahjud on erinevad, siis peaksite tõesti ahju temperatuuri alandama.

      Kustuta