Pehme ja kreemise täidisega pirukale annavad mõnusa meki krõbedad fariinsuhkruga kreeka pähklid ning kaneel, ingver, nelk ja muskaatpähkel lisavad kergelt vürtsikust. Fariinsuhkrust tekib mõnus, kergelt karamelline kaste ning kui see küpsedes taignaäärtele voolab saad imehea karamellise ja krõbeda taignaäärega piruka.
Tainas:
- 3-3,5 dl jahu
- 0,25 tl soola
- 2 sl suhkrut
- 100 g võid
- 5-6 sl külma vett
- 700 g kõrvitsat
- 1,5 dl hakitud kreeka pähkleid
- 1,5 dl vahu- või kohvikoort
- 1 - 1,5 dl suhkrut
- 3 muna
- 0,75 tl kaneeli
- 0,5 tl jahvatatud ingverit
- pisut jahvatatud nelki
- pisut muskaatpähklit
- 0,25 tl soola
- 3 sl võid
Keeda kooritud ja tükeldatud kõrvits vees pehmeks, nõruta ja püreeri.
Taina valmistamiseks sega jahu, sool ja suhkur. Haki hulka või. Lisa supilusikatäie haaval külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi tainas palliks ja rulli kettaks. Kata 22-23 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred tainaga.
Sega hakitud pähklid ja fariinsuhkur. Pane 1,5 dl segust piruka põhja ja jäta ülejäänu katteks.
Sega kõrvitsapüree, koor, suhkur, lahtiklopitud munad, vürtsid ja sool ning vala vormi tainale. Küpseta 190-kraadises ahjus 50 minutit.
Sega 3 sl võid ülejäänud pähkli-suhkruseguga, raputa pirukale ja küpseta veel 10 minutit.
Allikas: "Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar