Tihke konsistentsiga mahlane suvikõrvitsakook. Eriti ahvatlevaks muudab koogi magus-hapukas toorjuustuglasuur. Kook püsib värske mitu päeva.
- 300 g suvikõrvitsat
- 2 sidrunit
- 200 g võid
- 150 g suhkrut
- 3 muna
- 2 tl mooniseemneid
- 200 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- Veidi soola
- 200 g toorjuustu
- 50 g võid
- 85 g tuhksuhkrut
Vahusta toasoe või esmalt suhkruga, seejärel lisa munad, suvikõrvits, 1 tl mooniseemneid ja 1,5 sidruni riivitud koor. Tõsta tainasse ka 1 sl sidrunimahla, küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola. Vala 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Ahjust võttes jahuta täielikult.
Katte jaoks klopi kreemjaks massiks toasoe toorjuust, või, tuhksuhkur, 3 sl sidrunimahla ja poole sidruni riivitud koor. Kata kook kreemiga ning kaunista ülejäänud mooniseemnetega.
Allikas: Oma Maitse (oktoober 2012)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar