esmaspäev, 12. november 2012

Suvikõrvitsakook mooniseemnetega


Tihke konsistentsiga mahlane suvikõrvitsakook. Eriti ahvatlevaks muudab koogi magus-hapukas toorjuustuglasuur. Kook püsib värske mitu päeva.



  • 300 g suvikõrvitsat
  • 2 sidrunit
  • 200 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 3 muna
  • 2 tl mooniseemneid
  • 200 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • Veidi soola
Kate:

  • 200 g toorjuustu
  • 50 g võid
  • 85 g tuhksuhkrut
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Riivi ka kahe sidruni koor ja pigista mahl välja.
Vahusta toasoe või esmalt suhkruga, seejärel lisa munad, suvikõrvits, 1 tl mooniseemneid ja 1,5 sidruni riivitud koor. Tõsta tainasse ka 1 sl sidrunimahla, küpsetuspulbriga segatud jahu ja näpuotsatäis soola. Vala 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Ahjust võttes jahuta täielikult.
Katte jaoks klopi kreemjaks massiks toasoe toorjuust, või, tuhksuhkur, 3 sl sidrunimahla ja poole sidruni riivitud koor. Kata kook kreemiga ning kaunista ülejäänud mooniseemnetega.

Allikas: Oma Maitse (oktoober 2012)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar