neljapäev, 29. november 2012

Peedi-šokolaadi kook


Kook:
  • 250 g tumedat šokolaadi
  • 3 suurt muna
  • 150-200 g heledat muscovado't
  • 1 dl õli
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 100 g nisu- või riisijahu
  • 0,5 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Noaotsatäis soola
  • 50 g jahvatatud mandleid või sarapuupähkleid
  • 200-250 g toorest puhastatud ja riivitud peeti
Kate:
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 100 g hapukoort




Murra šokolaad tükkideks, sulata kausis kuumaveevannil ja lase jahtuda. Pane munad, suhkur ja õli suurde nõusse ja vahusta u 3 minutit, kuni segu on ühtlane ja kreemjas. Sega hulka vaniljeekstrakt ning lisa küpsetuspulbri, sooda, soola ja jahvatatud mandlite/pähklitega segatud sõelutud jahu. Sega õrnalt läbi.
Koori ja riivi peet ning pigista üleliigne mahl välja. Lisa riivitud peet ja jahtunud šokolaad ülejäänud tainale ning sega ühtlaseks.
Vala tainas lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud 22-23 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 45-60 minutit kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Kui kook hakkab pealt pruunistuma, kata see fooliumiga. Ahjust välja võetud koogil lase natukene aega vormis taheneda ja jahtuda, seejärel võta vormist välja ja jäta restile jahtuma.
Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil, lase jahtuda. Lisa tuhksuhkur ja hapukoor ning sega vispliga kuni glasuur on kreemja konsistentsiga. Laota see koogi peale ja äärtele ning lase enne lahtilõikamist taheneda.

Allikas: Jagatud rõõm



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar