pühapäev, 18. november 2012

Kõrvitsaga brownie


Brownie-koogi tervislikum variant, mis sisaldab kõigest 2 spl jahu ning rasvainet polegi lisatud. See-eest on taignasse segatud kõrvitsapüreed, 100 g kakaopulbrit ning otseloomulikult ka tumedat šokolaadi. Kõrvitsaga brownie on vähemagus, kakaoselt mõrkjas, tummine ning mahlane kook, mis sobib ka neile, kes magusat ei armasta. Kõige paremad külmalt, hästi sobib kõrvale klaas külma piima või pallike vanillijäätist.
Proovi kõrvitsabrowniesid ka külmutatult!




  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 400 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat
  • 4 muna
  • 200 g suhkrut
  • 100 g naturaalset kakaopulbrit
  • 2 spl nisu- või rukkijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • Noaotsatäis soola
  • Tuhksuhkrut
Viiluta kõrvits umbes 2 cm tükkideks ning hauta potis pehmeks. Haki šokolaad. Nõruta kõrvits, pane koos hakitud šokolaadiga köögikombaini ja töötle ühtlaseks püreeks.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, sool, kakao- ja küpsetuspulber ning sega õrnalt munavahu hulka. Seejärel lisa tainale šokolaadi-kõrvitsapüree. Vala tainas võiga määritud küpsetuspaberiga kaetud 20X25 cm vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil enne lahtilõikamist vähemalt 1 h taheneda. Lõika ruutudeks ja sõelu peale tuhksuhkrut.

Allikas: Jagatud rõõm



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar