Veidi tervislikum ja lahjem pitsa, mis sobib hästi taimse toidu pooldajatele. Krõbeda õhukese põhja ning maheda ja mahlase kattega pitsa on hea nii soojalt kui jahtunult. Soovi korral võid lisaks kõrvitsale pitsa peale laduda ka 10-12 oliivi.
Tainas:
- 25 g pärmi
- 0,5-1 tl soola
- 0,5 tl suhkrut
- 1,5 dl vett
- 2-3 sl õli
- 3,5-4 dl jahu
- 1 sl õli määrimiseks
- 400 g kõrvitsat
- 100 g riivjuustu
- 200 g mozzarella't
- Rosmariini
- Soola
- Pipart
Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi õliste kätega õhukeseks kettaks. Määri 1 sl õliga. Raputa põhjale rosmariini ja riivjuust. Lõika kõrvits ja mozzarella õhukesteks viiludeks ning laota põhjale. Raputa peale soola ja pipart. Küpseta 225-kraadises ahjus 20-30 minutit. Kaunista rosmariiniga.
Allikas: "Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar