teisipäev, 18. jaanuar 2011

Riis veiselihaga


  • 300 g veiseliha
  • 2 sibulat
  • Soola
  • 3 spl toiduõli
  • 4 spl tomatipastat
  • 1 l vett
  • 3 dl sõmerat riisi või risotoriisi
  • 1-2 tomatit
  • Musta pipart

Lõika veiseliha suupärasteks kuubikuteks. Kuumuta potipõhjas toiduõli ja pruunista liha. Lõpupoole lisa hakitud sibulad ning prae, kuni sibul on muutunud klaasjaks. Pane juurde tomatipasta ja kuumuta. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale umbes pool vee kogusest ning jäta hauduma. Pane potile kindlasti kaas peale, siis on küpsemisprotsess kiirem. Kui liha on pehmem, kalla juurde ülejäänud vesi ning lisa riis. Hauta madalal kuumusel, kuni liha ja riis on valmis. Lisa tükeldatud tomatid. Kuumuta. Kontrolli maitset, vajadusel pane pipart ja soola juurde.

2 kommentaari:

  1. sõmerat või risotoriisi, kumba siis???

    VastaKustuta
  2. Mõlemad sobivad, nii sõmer kui ka risotoriis. Mina kasutasin sõmerat riisi.

    VastaKustuta