pühapäev, 16. jaanuar 2011

Pehme piparkook




TAINAS:
  • 500 g heledat siirupit
  • 150 g võid
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,25 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,25 tl jahvatatud muskaati
  • 0,25 tl jahvatatud nelki
  • 4 muna
  • 6-7 dl jahu
  • 2 tl söögisoodat
TÄIDIS:
  • 2-3 dl moosi
GLASUUR:
  • 100 g valget šokolaadi
  • 200 g toorjuustu

Kuumuta siirup keemiseni, lisa või ja maitseained. Jahuta. Lisa lahtiklopitud munad ja soodaga segatud jahu. Klopi tainast seni , kuni see hakkab mullitama. Vooderda 30 x 40 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vala tainas ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit. Lõika jahtunud kook kaheks kihiks. Määri ühele kihile moosi ja silu laiali ning kata teise kihiga.
Glasuuriks sulata šokolaad vesivannil. Seejärel sega see kokku toorjuustuga ning kata šokolaadiglasuuriga jahtunud kook.


Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

1 kommentaar:

  1. Jõulud küll ammu läbi, aga see kook ajas täitsa isu peale. Kes teab, äkki asungi täna piparkoogikooki küpsetama :)

    VastaKustuta