Mahedamaitseline rohkete pähklitega tort, millel eriti maitsev põhi - šokolaadine ja pähkliselt krõmpsuv.
Vaata ka nami-nami
kooskokkamist.
Põhi:
- 50 g võid
- 0,75 dl suhkrut
- 0,5 dl fariinsuhkrut
- 50 g šokolaadi
- 2 tl siirupit
- 75 g hakitud ja röstitud pähkleid
- 1 muna
- 1 sl jahu
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 8 želatiinilehte
- 2 dl väga kanget kohvi või espressot
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 dl kohvilikööri
- 400 g maitsestamata jogurtit
- 100 g röstitud ja hakitud pähkleid
- 4 dl 35% rõõska koort
Sulata kastrulis või. Lisa suhkrud, tükeldatud šokolaad ja siirup. Sulata segu pidevalt segades. Lisa hakitud pähklid ja tõsta tulelt. Klopi juurde muna. Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Lisa šokolaadisegusse ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga tordivormi. Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit ja jahuta täielikult. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette pehmenema. Kuumuta kastrulis kohv ja suhkur. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sega kohviseguga. Sega juurde vanillisuhkur ja liköör. Lisa jogurt, hakitud pähklid ja vahustatud koor. Kalla segu jahtunud põhjale. Hoia külmkapis vähemalt kuus tundi või kogu öö.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar