pühapäev, 14. veebruar 2010

Sõbrapäeva šokolaadikook


See kook sobib sõbrapäevaga ideaalselt kokku, kuna sisaldab šokolaadi ning on kaunistatud südametega. Kuivatatud kirsid koogi sees üllatavad ning mahe toorjuustuvaht koos šokolaadiga pakub võrratu maitseelamuse. Piisb juba väiksest tükist magusaisu rahuldamiseks.


PÕHI:
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • Näpuotsatäis soola
  • 4 sl nisujahu
  • 1 sl vanillsuhkrut
  • 100 g kuivatatud kirsse
VAHELE:
  • 300 g maasikamoosi
  • 2 dl 35 % rõõska koort
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 dl suhkrut
KAUNISTAMISEKS:
  • Nonparelle
Eralda munakollased munavalgetest. Sulata või ja tükeldatud šokolaad väikses kastrulis. Vahusta munakollased suhkrutega. Lisa vahustamist jätkates sulatatud šokolaad. Sega kirsid jahuga ja lisa taina hulka. Lõpuks vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga ja sega taina hulka. Vala 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit.
Lase jahtuda. Lõika kaheks kettaks ja tõsta alumine serveerimisalusele. Määri peale pool maasikamoosikogusest. Vahusta koor suhkru ja vanillsuhkruga, sega toasooja toorjuustuga. Tõsta pool vahukogusest moosile. Kata teise koogikettaga ja määri peale moosi ja vahukoore-toorjuustuvahtu. Vahetult enne serveerimist puista nonparellidest tordi peale süda(med).

Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

2 kommentaari: