neljapäev, 25. veebruar 2010

Kamatort


Kamatort valmis Eesti Iseseisvuspäevaks. Pisut tervislikumaks teeb selle tordi see, et nisujahu asemel on kasutatud kamajahu ning jahvatatud pähkleid. Maitselt on kamatort mõnusalt mahe ning äratuntava kama mekiga.


Põhi:
  • 2-3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 sl kamajahu
  • 100 g kohviveskis jahvatatud sarapuu- või maapähkleid
Täidis:
  • 400 g kohupiima
  • 400 ml vahukoort
  • 4 sl kamajahu
  • 1 dl vaarika- või pohlapüreed
  • 3 dl tuhksuhkrut
  • 3 tl želatiini
  • kamašokolaadi
Pane želatiin vähese veega likku. Vahusta munad suhkruga, lisa kamajahu ja jahvatatud pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhjale ja küpseta 220 kraadi juures 15 minutit. Vahusta vahukoor osa tuhksuhkruga. Sega omavahel kokku tuhksuhkruga vahustatud vahukoor, kamajahu, vaarika- või pohlapüree ning ülejäänud tuhksuhkruga segatud kohupiim. Lõpuks sega juurde sulatatud ja toatemperatuurile jahutatud želatiin. Vala täidis jahtunud koogi põhjale samasse vormi ja aseta ööks külmkappi. Enne serveerimist ava lahtikäiv vorm ja aseta tort alusele ning riivi peale paks kiht kamašokolaadi.

Allikas: Aive Luigela - " Targalt toitudes terveks "

1 kommentaar:

  1. Mmmm, millise aastataguse koogi mina leidsin. Kuidas ma küll varem pole märganud. Mul on isegi kama :)

    VastaKustuta