pühapäev, 27. september 2015

Šokolaaditükkidega suvikõrvitsakook


See suvikõrvitsakook on tervislik ja lisaks veel ka gluteenivaba. Tänu suurele munakogusele jääb lõpptulemus mõnusalt pehme. Banaan ja vahtrasiirup annavad koogile magusust, suvikõrvits aga mahlasust. Ideaalne hommikusöögiks.
Jahuna on kasutatud kookosjahu, mida on väga lihtne ka ise kodus valmistada. Kookosjahu sisaldab ohtralt kiudaineid ning vähem süsivesikuid kui teraviljajahud. Kuna see ei sisalda gluteeni, mis vastutab jahu kleepuvuse eest, siis tuleb kookosjahuga küpsetamisel lisada ka rohkem mune, et küpsetis koos püsiks. 

  • 2 dl riivitud suvikõrvitsat
  • 6 muna
  • 1 suur banaan
  • 4 sl vahtrasiirupit
  • 2 sl kookosõli, sulatatud
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1,5 dl kookosjahu
  • 1,5 tl kaneeli
  • 3/4 tl soodat
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g tumedat šokolaadi
Pane riivitud suvikõrvits kahe paberrätiku vahele ning pressi üleliigne vedelik välja. Purusta kausis banaan, sega juurde munad, vahtrasiirup, kookosõli ja vanill. Lisa kookosjahu, kaneel, sooda ja sool. Sega, kuni kõik on korralikult segunenud. Seejärel sega sisse suvikõrvits ja umbes 70 g hakitud šokolaadi. Vala segu 20x20 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi. Puista peale ülejäänud hakitud šokolaad. Küpseta 175 kraadi juures 30-35 minutit. Lase jahtuda.

Allikas: Well plated


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar