pühapäev, 13. september 2015

Põhjata suvikõrvitsapirukas suitsukanaga


Väga maitsev värviline pirukas, mida hea suvikõrvitsahooajal küpsetada. Kuna pirukal puudub põhi, siis on valmistamine lihtsam ja kiirem. Sobib süüa nii soojalt kui ka jahtunult.


  • 2 sibulat
  • 700 g suvikõrvitsat
  • 1 paprika
  • 2 spl õli
  • 350 g suitsukana
  • 4 muna
  • 1 dl täisteranisujahu
  • 2 dl kohvikoort
  • 200 g riivjuustu
  • 1 dl hakitud basiilikut
  • kirsstomateid
  • soola
  • pipart
Koori sibulad, poolita paprika ja eemalda seemned. Haki sibulad ning tükelda paprika ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Kuumuta köögivilju pannil õlis 4-5 minutit või kuni need hakkavad pehmenema. Sega hulka tükeldatud suitsukana. Vala segu ümmargusse küpsetusvormi (26 cm).
Klopi munad lahti, sega hulka jahu. Lisa kohvikoor, riivjuust ja hakitud basiilik. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu vormi köögiviljadele. Laota peale viilutatud kirsstomateid.
Küpseta 180 kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni pirukas on kuldpruun ja küps. Lase enne serveerimist pisut jahtuda.

Allikas: Toidutare


2 kommentaari:

  1. Mm.. just vaatan suvikõrvitsa ja paprikaga köögis tõtt :D Nüüd on plaan olemas, aitäh!

    www.jazzinokitchen.blogspot.com

    VastaKustuta