reede, 31. juuli 2015

Napoleoni tort tumeda šokolaadiga


Tainas:
  • 200 g hapukoort
  • 520 g nisujahu
  • 200 g võid
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
Täidis:
  • 1 liiter piima
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 sl nisujahu
  • 3 sl tärklist
  • 100 g võid
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 100 g tumedat šokolaadi


Taina valmistamiseks sulata või ja sega teiste ainetega. Mätsi tainas palliks, pane kilesse ja jäta tunnikeseks külmkappi.
Keedukreemiks klopi lahti munad ja suhkur. Kuumuta piim keemiseni, võta tulelt ja nirista pidevalt segades munasegu sisse. Sõelu sisse jahu ja tärklis ning keeda nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Jahuta kreem toatemperatuurini, seejärel sega hulka toasoe või ja vanillsuhkur ning klopi kõik kreemjaks massiks.


Jaga tainas kuueks võrdseks osaks ning rulli jahusel laual nii õhukeseks kui saad.
Küpseta kõiki kihte eraldi 200 kraadises ahjus umbes 7-8 minutit, kuni need on kuldpruunid.
Tõsta esimene jahtunud koogikiht alusele, kata kreemiga, puista peale hakitud tumedat šokolaadi, seejärel tee sama järgmise koogikihiga ja jätka, kuni viis kihti on laotud. Viimasteks kihtideks on kreem ja käte vahel puruks pudistatud koogikiht. Valminud koogile aseta raskus peale ja pane vähemalt 12 tunniks külmkappi tahenema. Kaunista tumeda šokolaadiga.


2 kommentaari:

  1. kui suure koguse sellest saab? kui suure plaadiga küpsetate?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei! Sain nende kogustega ca 25x35 cm koogi. Seega jagub ka suuremale seltskonnale.

      Kustuta