neljapäev, 27. november 2014

Vene šarlott


Šarlott on just õige valik neile, kellele maitsevad rohke täidisega koogid. Siinse šarloti täidiseks on suus-sulav vanillipuding. Rullbiskviidi vahele määrisin kiivi-rabarberimoosi.


Rullbiskviit:
  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl kartulitärklist
  • 400 g hapukat moosi
Vanillipuding:
  • 1/2 l piima
  • 3 tl vanillsuhkrut
  • 2 dl suhkrut
  • 6 munakollast
  • 15 g želatiini + 3 sl vett
  • 2 dl vahukoort
Küpseta varem valmis rullbiskviit. Selleks pane ahi kuumenema 200 kraadi juurde. Ühes kausis vahusta munavalged tugevaks vahuks ja teises vahusta munakollased suhkruga. Sega munavahud kokku ja sõelu hulka omavahel segatud kuivained. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota tainas õhukese kihina plaadile. Küpseta umbes 5-7 minutit, kuni kuldpruuni värvuseni. Kummuta suhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Määri peale moos ja keera küpsetuspaberi abiga kiirelt rulli. Keera rull paberisse ja jäta jahtuma, kuni valmistad vanillipudingu.
Kuumuta piim keemiseni ja tõsta kõrvale. Teises kausis sega omavahel munakollased suhkruga. Lisa sinna vispeldades juurde kuum piim. Kuumuta segu pidevalt segades kuni see pakseneb (ära lase keema!). Lisa vanillsuhkur. Tõsta kõrvale. Pane želatiin 5-10 minutiks külma vette paisuma, seejärel sulata ja nirista segades muna-piimasegusse. Tõsta kreem jahtuma, nii kauaks kuni kreem hakkab tarretuma.
Lõika rullbiskviit viiludeks ja kata kilega vooderdatud sügava kausi põhi ja ääred viiludega. Vahusta vahukoor ja sega ettevaatlikult muna-piimsegusse. Sega segamini ja kalla kaussi. Kata pealt veel rullbiskviidiviiludega ja pane üleööks külmkappi tahenema.

Allikas: Selveri retseptileht


1 kommentaar:

  1. Tundub maitsev.. aga ole kiividega ettevaatlik.. need ei ole želatiiniga sõbrad

    VastaKustuta