Šarlott on just õige valik neile, kellele maitsevad rohke täidisega koogid. Siinse šarloti täidiseks on suus-sulav vanillipuding. Rullbiskviidi vahele määrisin kiivi-rabarberimoosi.
Rullbiskviit:
- 4 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 dl nisujahu
- 1 dl kartulitärklist
- 400 g hapukat moosi
- 1/2 l piima
- 3 tl vanillsuhkrut
- 2 dl suhkrut
- 6 munakollast
- 15 g želatiini + 3 sl vett
- 2 dl vahukoort
Kuumuta piim keemiseni ja tõsta kõrvale. Teises kausis sega omavahel munakollased suhkruga. Lisa sinna vispeldades juurde kuum piim. Kuumuta segu pidevalt segades kuni see pakseneb (ära lase keema!). Lisa vanillsuhkur. Tõsta kõrvale. Pane želatiin 5-10 minutiks külma vette paisuma, seejärel sulata ja nirista segades muna-piimasegusse. Tõsta kreem jahtuma, nii kauaks kuni kreem hakkab tarretuma.
Lõika rullbiskviit viiludeks ja kata kilega vooderdatud sügava kausi põhi ja ääred viiludega. Vahusta vahukoor ja sega ettevaatlikult muna-piimsegusse. Sega segamini ja kalla kaussi. Kata pealt veel rullbiskviidiviiludega ja pane üleööks külmkappi tahenema.
Allikas: Selveri retseptileht
Tundub maitsev.. aga ole kiividega ettevaatlik.. need ei ole želatiiniga sõbrad
VastaKustuta