esmaspäev, 7. aprill 2014

Räimed näkileivaga


Üks väga maitsev ja lihtne viis valmistada räimest midagi uut ja huvitavat, vahelduseks tavalisele praekalale. Sobib süüa nii soojalt kui külmalt. 


  • 500 g räimefileesid (puhastamata kala u 1 kg)
  • soola
  • tilli
  • kalamaitseainet
  • sidrunimahla
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • 100 g sulatatud juustu
  • 100-150 g näkileibasid
  • võid vormi määrimiseks
Vajadusel puhasta räimed. Lao räimefileed, nahk allpool, tööpinnale. Riputa peale soola, kalamaitseainet ja tilli. Aseta räimed nii öelda kõhud kokku (niimoodi, et maitsestatud osa jääb kahe kalafilee vahele). Määri ahjuvorm võiga ja lao kalafileed sisse. Piserda üle sidrunimahlaga ja raputa peale tilli.
Valmista kaste. Sega koor sulatatud juustuga, maitsesta vähese soolaga. Kalla kaste kaladele. Kõige peale puista purustatud näkileivad.
Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit.

Allikas: Naisteleht


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar