Krõbeda taignakatte ja -äärega kohupiimatäidisega mustikapirukas maitseb eriti hea külmalt koos pehme vanillijäätisega.
- 400-500 g muretaigent
- 2 muna
- 100 g suhkrut
- 25 g vanillikastmepulbrit
- 200 g kohupiima
- 200 g hapukoort
- 300 g värskeid või külmutatud mustikaid
- serveerimiseks vanillijäätist
Vooderda võitatud koogivorm 1/2 taignaga ja eelküpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Valmista täidis: sega munad, suhkur, vanillikastmepulber, kohupiim ja hapukoor. Vala vormi. Puista peale mustikad. Rulli ülejäänud taignast kaas. Kata täidis taignakaanega ja küpseta 170 kraadi juures 55-60 minutit.
Serveeri vanillijäätisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar