pühapäev, 2. veebruar 2014

Seenetäidisega ahjukala


Šampinjoni-juustutäidisega kala jääb maitsev ja mahlane. Sinihallitusjuust lisab muidu mahedamaitselisele täidisele soolakust. Kõrvale valmista aurutatud või ahjus küpsetatud köögivilju. 


  • 1,5-2 kg kaaluv forell või lõhe
  • sidrunimahla
  • soola
Täidis:
  • 50 g porrut
  • 200 g šampinjone
  • 200 g toorjuustu
  • 50-75 g sinihallitusjuustu
  • 1 sl õli
  • ürdisoola
  • musta pipart

Hõõru kala seest ja väljast soolaga ning piserda üle sidrunimahlaga. Lase 1 tund külmkapis seista. 
Lõika porru õhukesteks ratasteks ja kuumuta pannil õlis. Lisa porrule viilutatud šampinjonid, toor- ja sinihallitusjuust. Sega, kuni juustud on segunenud ja täidis ühtlane. Maitsesta ürdisoola ja pipraga. 
Aseta kala võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja täida seene-juustuseguga. Kinnita kõht hambatikkudega või toeta fooliumiga, et täidis välja ei valguks. Küpseta 180kraadises ahjus 1 tund.

Allikas: "Talvetoidud"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar