Šampinjoni-juustutäidisega kala jääb maitsev ja mahlane. Sinihallitusjuust lisab muidu mahedamaitselisele täidisele soolakust. Kõrvale valmista aurutatud või ahjus küpsetatud köögivilju.
- 1,5-2 kg kaaluv forell või lõhe
- sidrunimahla
- soola
- 50 g porrut
- 200 g šampinjone
- 200 g toorjuustu
- 50-75 g sinihallitusjuustu
- 1 sl õli
- ürdisoola
- musta pipart
Hõõru kala seest ja väljast soolaga ning piserda üle sidrunimahlaga. Lase 1 tund külmkapis seista.
Lõika porru õhukesteks ratasteks ja kuumuta pannil õlis. Lisa porrule viilutatud šampinjonid, toor- ja sinihallitusjuust. Sega, kuni juustud on segunenud ja täidis ühtlane. Maitsesta ürdisoola ja pipraga.
Aseta kala võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja täida seene-juustuseguga. Kinnita kõht hambatikkudega või toeta fooliumiga, et täidis välja ei valguks. Küpseta 180kraadises ahjus 1 tund.
Allikas: "Talvetoidud"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar