neljapäev, 6. veebruar 2014

Jäine kohvi-iirisetort


Üks maitsev külmutatud kolmekihiline kook: mõrkjas kakao- ja kohvimaitseline, šokolaadiselt magus ning iiriskommitükikestega kihid on laotud vaheldumisi piparkookidega. Enne söömist lase kindlasti toatemperatuuril pehmeneda, nii maitseb see kõige paremini. Ja kõrvale sobib hästi kuum või külm kakao :)


  • 120 g piparkooke
  • 400 g toorjuustu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 sl vanillsuhkrut
  • 4 dl 35% rõõska koort
  • 1 dl iiriseid
  • 100 g šokolaadi
  • 1-2 tl kakaopulbrit
  • 1 sl lahustuvat kohvi



Vooderda piklik koogivorm toidukilega. Aseta vormi põhjale kaunistuseks kolm tervet piparkooki.
Klopi kausis toorjuust, suhkur ja vanillsuhkur, lisa vahustatud rõõsk koor. Jaota saadud vaht kolme kausi vahel. 
Esimese tordikihi jaoks lisa vahule kohvi- ja kakaopulber. 
Teise kihi jaoks sulata šokolaad. Jahuta ning sega vahu hulka. 
Kolmanda kihi jaoks sega kreemi hulka peenelt hakitud iirised.
Kalla vormi kõigepealt kohvivaht, siis kata purustatud piparkookidega. Kalla vormi šokolaadivaht, siis kata piparkookidega. Viimasena kalla vormi iirisevaht ning puista peale purustatud piparkooke. Kata vorm fooliumiga ning pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.
Enne serveerimist kummuta jäätisetort vaagnale ning eemalda toidukile. Lase 5-10 minutit pehmeneda, siis lõika viiludeks.

Allikas: Nami-nami


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar