- 800 g maksa
- 200 g suitsupeekonit
- 200 g porgandeid
- 200 g võid
- soovi korral küüslauku
- pipart, soola, suhkrut
- 1 sibul
- 1/2 sidruni mahl
- napsuklaasitäis konjakit
Maks, suituspeekon ja hakitud sibul kergelt pruunistada ning panna keedupotti. Valada üle keeva veega ning hautada koos porgandite ja maitseainetega tasasel tulel pehmeks. Purustada köögikombainis või saumikseriga. Vahustada või ja lisada maksasegule. Lisada hautamisvedelikku nii palju, et tekiks hapukooretaoline mass. Lisada juurde sidrunimahl, konjak ja soovi korral ka purustatud küüslauku, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning segada korra köögikombainis läbi. Jätta külmikusse ööseks maitsestuma.
Allikas: Selveri retseptikalender 2013
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar