pühapäev, 19. jaanuar 2014

Piparkoogi-šokolaadi juustutort


Lihtne küpsetamata kook, mis saavutab oma õige konsistentsi tänu sulatatud valgele šokolaadile. Head maitset annavad hamba all krõmpsuvad tumeda šokolaadi tükid ning et kook liiga magusaks ei muutuks, on peoga lisatud ka hapukaid pohli.


Põhi:
  • 75 g võid
  • 150 g piparkooke
Täidis:
  • 250 g valget šokolaadi
  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 g vanilliga kohupiima
  • 2 dl pohli
  • 1 tl suhkrut
Kaunistuseks:
  • pohli
  • tumedat šokolaadi



Sulata või ja sega purustatud piparkookidega. Suru 24 cm koogivormi põhja. Soovi korral küpseta 175-kraadi juures 8-10 minutit, lase jahtuda.
Sulata valge šokolaad vesivannil ja haki jämedalt tume šokolaad. Sega omavahel toorjuust ja kohupiim. Püreesta 1 dl pohli 1 tl suhkruga. Sega toorjuustu-kohupiimasegusse sulatatud šokolaad, pohlapüree ja hakitud tume šokolaad. Kõige viimaks sega hulka 1 dl terveid pohli. Laota vormi ning tõsta vähemalt 3-4 tunniks külmkappi.
Kaunista pohlade ja tumeda šokolaadiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar