kolmapäev, 25. detsember 2013

Marineeritud kalkuniliha


  • 1 kg kalkunirinnaliha
  • 2 dl nisujahu
  • soola
  • musta pipart
  • 3-4 lahtiklopitud muna
  • õli (praadimiseks)
Marinaad:
  • 1,5 l vett
  • 2 viilutatud porgandit
  • 2 viilutatud sibulat
  • 10 tera musta pipart
  • 4 loorberilehte
  • 2 sl suhkrut
  • 2-3 sl soola
  • 2-3 sl äädikat



Lõika kalkuni rinnalihast ristikiudu umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga toidukile vahel mõlemalt poolt õhemaks. Lõika umbes 4x5 cm tükkideks. Sega jahu soola ja pipraga ning veereta lihatükke esmalt maitsestatud jahus ning kasta siis lahtiklopitud munasse. Prae pannil lihatükke mõlemalt poolt keskmisel kuumusel kuldpruuniks ning aseta seejärel kaussi.
Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgandi- ja sibularattad, pipraterad, loorberilehed, suhkur ja sool keemiseni. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme. Tõsta pott tulelt, lisa äädikas (marinaad peab tulema kange). Lase jahtuda. Kalla jahtunud marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt järgmise päevani marinaadis maitsestuda.

Allikas: Rannamõisa


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar