neljapäev, 12. detsember 2013

Külm šokolaadi-pähklikook


See rammus ja šokolaadine külmutatud kook maitseb imehästi. Enne sööma asumist lase koogil veidi toasoojas pehmeneda, siis see lausa sulab suus. Hästi sobib sellele külmutatud koogile kaaslaseks vaarikatoormoos või määri lusikaga peale mõnus kiht maapähklivõid. Mmm... :)


Põhi:
  • 240  g Digestive küpsiseid
  • 80 g võid
  • 80 g tumedat šokolaadi
Täidis:
  • 700 g Milka šokolaadi-toorjuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 100 g pähkleid
Purusta küpsised. Sulata või ja šokolaad ning sega küpsisepuruga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru vormi põhja ja äärtele.
Vahusta toasoe toorjuust kreemjaks. Vahusta teises nõus vahukoor kergelt vahtu, lisa edasi vahustades vaniljesuhkur. Sega 1/4 vahukoorest toorjuustuga ning sega hästi läbi. Lisa ülejäänud vahukoor ning sega spaatliga ettevaatlikult ühtlaseks. Sega hulka jämedalt hakitud pähklid ning vala täidis koogipõhjale. Kata kook kilega ning tõsta vähemalt 4-6 tunniks sügavkülma.
Enne serveerimist lase koogil 15 minutit toatemperatuuril seista, eemalda ettevaatlikult vormist.

Allikas: Toidujutud


1 kommentaar:

  1. See on tõeliselt hea kook. Olen ise teinud lapsele sännipäevaks.

    VastaKustuta