reede, 13. september 2013

Seenerull


Maitsev seenerull, millel täidiseks rohkelt seeni, juustu ja suitsukana. Kõike seda ümbritseb pehme ja suus-sulav taigen. Parim soojalt, aga ka jahtunult hea. Tasub proovimist! Suitsukana asemel võib kasutada ka peekonit (110 g).


  • 75 g võid
  • 1,5 dl nisujahu
  • 6 dl piima
  • 4 muna
  • 450-500 g metsaseeni
  • 200 g suitsukana (liha kogus) 
  • 1-2 sibulat
  • 2 sl võid
  • 200 g sulatatud juustu (nt röstitud kanaga Merevaik)
  • 150 g riivitud juustu
  • musta pipart
  • soola
  • soovi korral peale juustuviile



Alusta tainast. Sulata pannil 75 g võid, sega juurde nisujahu ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades,et tükke sisse ei jääks. Lisa peenikese nirena piim, samal ajal sega vahetpidamata edasi, ja lase keema. Maitsesta soola ja musta pipraga. Jahuta kaste. Siis lisa munakollased ja seejärel kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures, kuni põhi muutub kuldkollaseks.
Samal ajal valmista täidis. Haki seened, sibul ja suitsukana. Kuumuta pannil 2 sl võid ja prae kõigepealt läbi sibul, siis lisa suitsukana ja seened. Kuumuta, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud, seejärel pruunista mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks lisa sulatatud juust, keera kuumus madalamaks ja sega. 
Kui põhi on valmis, tee edasi nagu rullkooki. Kalla täidis põhjale, aja laiali, puista peale riivitud juust ning keera rulli. Soovi korral aseta peale juustuviile. Pane rull veel 10-15 minutiks 225 kraadisesse ahju.

Allikas: Naisteleht


1 kommentaar:

  1. Mul oleks üks huvitav ettepanek. Kuna teie kontakte kuskilt ei leidnud, siis ehk paneksite kirja teele: pamela.eesmaa@gmail.com
    Räägin siis täpsemalt :)

    VastaKustuta