See suvikõrvitsapasta maitseb hoolimata lihtsast ja kiirest valmistusviisist siiski oivaliselt. Suvikõrvits muudab pasta mõnusalt mahlaseks ja annab kena välimuse ning tänu rõõsale koorele (kasutasin kohvikoort) on toit ka piisavalt koorene. 10-protsendilist koort kasutades ei jää tulemus ka üleliia rammus. Üks parimaid pastasid, mis ma siiani teinud olen :)
- 300 g penne pastat
- 600 g suvikõrvitsat
- 125 g suitsupeekonit (või -sinki)
- peotäis ürte, peeneks hakituna
- 2 dl rõõska koort
- soola, pipart
- oliiviõli
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmiks. Seejärel nõruta lohakalt.
Eemalda suvikõrvitsalt südamik ja riivi siis suvikõrvits (ära seda koori) jämeda riivipoolega. Tükelda peekon ribadeks ning pane pannile praadima, minuti pärast lisa riivitud suvikõrvits ja hakitud ürdid. Prae seni, kuni suvikõrvits pehmeneb, maitsesta soola ja pipraga. Vala juurde koor, kuumuta hetke ning lisa pasta. Sega läbi ning serveeri (soovi korral serveeri koos tilgakese oliiviõliga).
Allikas: Kokkama Ragnega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar