Kui oled piparkoogitaigna tegemisega hiljaks jäänud, proovi hoopis krõbedaid ja vürtsikaid valgeid piparkooke, mis valmivad lihtsalt ja kiirelt. Tainas peab vaid 10-15 minutit külmkapis seisma ja siis võibki rullima, vormima ja küpsetama asuda. Samuti on need maitsvaks vahelduseks tavalistele piparkookidele.
- 150 g toasooja võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 230 g ehk 3,75 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillsuhkrut
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 1 tl jahvatatud kardemoni
- 1 tl jahvatatud ingverit
- 0,5 tl jahvatatud nelki
Rulli tainapall jahuga kaetud laual või küpsetuspaberil 3-4 mm paksuseks ning lõika piparkoogivormidega meeldivad kujud. Aseta tordilabida abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 7-8 minutit või seni, kuni koogiääred hakkavad õrnalt pruunistuma.
Allikas: Oma Maitse (detsember 2011)
JAH ILUSAD JA MAITSVAD PIPARKOOGID
VastaKustuta