reede, 28. detsember 2012

Valged piparkoogid


Kui oled piparkoogitaigna tegemisega hiljaks jäänud, proovi hoopis krõbedaid ja vürtsikaid valgeid piparkooke, mis valmivad lihtsalt ja kiirelt. Tainas peab vaid 10-15 minutit külmkapis seisma ja siis võibki rullima, vormima ja küpsetama asuda. Samuti on need maitsvaks vahelduseks tavalistele piparkookidele.


  • 150 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 230 g ehk 3,75 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5 tl jahvatatud nelki
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks. Lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Sega eraldi kausis kõik kuivained, sõelu osade kaupa võimassi hulka ning sega puulusikaga, kuni saad taina palliks mätsida. Pane tainas 10-15 minutiks külmkappi.
Rulli tainapall jahuga kaetud laual või küpsetuspaberil 3-4 mm paksuseks ning lõika piparkoogivormidega meeldivad kujud. Aseta tordilabida abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 7-8 minutit või seni, kuni koogiääred hakkavad õrnalt pruunistuma.

Allikas: Oma Maitse (detsember 2011)


1 kommentaar: