Maitsev krõbeda katte ja mahlase täidisega kook.
Taigen:
- 6 dl neljaviljahelbeid
- 2 dl nisujahu
- 2 dl suhkrut
- 200 g margariini
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- Soola
Täidis:
- 500 g kohupiimapastat
- 200 g hapukoort
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 3-4 suuremat õuna
- Kaneeli (jahvatatud)
Sulata margariin, lisa suhkur, sool, neljaviljahelbed, jahu ja küpsetuspulber. Näpi taignaks. Määri koogivorm rasvainega. Murenda 2/3 taignast koogipõhjaks. Puhasta ja viiluta õunad. Kata taigen õunaviiludega, raputa peale suhkrut ja kaneeli. Sega kohupiimapasta hapukoore, munade ja suhkruga, segu vala õuntele. Järelejäänud 1/3 taignale lisa veidi jahu. Hõõru peenikeseks puruks ja puista kohupiimale. Küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 40 minutit.
tekkis küsimus, et kas pildil on kook jahtunud? sest viimati kui kohupiimakooki (mitte just seda siin) tegin oli see leigena väga vedel. kuid söödi ära, niiet ei saanudki näha kas asi oli temperatuuris kinni või oli muna liiga vähe (2 muna 400g kohupiima kohta). viimast kogemust meeles pidades lisaksin sellele kohupiima-hapukoore kogusele ühe muna juurde või peab lihtsalt laskma öö läbi külmas olla?
VastaKustutaPildil on kook jahtunud. Õuntest eraldus natuke mahla aga muidu külmalt saab kohupiimakoogist ilusaid tükke lõigata. Kohupiimakoogid ongi tavaliselt parimad külmalt aga ei pea tingimata järgmise päevani ootama, piisab paarist tunnist.
VastaKustuta