laupäev, 23. mai 2015

Twixi-maapähklivõikook


Kahekihilise täidisega lihtne ilma ahjuta valmiv kook on tänu maapähklivõile üsna toitev ja rammus. Mõnus pähkline maapähklivõikiht ning mõrkjas ja tummine šokolaadikiht jäävad kreemjad ja suus-sulavad. Twixi batoonid muudavad koogi veel ahvatlemaks ja isuäratavamaks. 
Kook peab enne sööma asumist kindlasti mõned tunnid külmkapis seisma, et see jõuaks taheneda. See kook maitseb hästi ka külmutatult - pane kook 2-3 tunniks sügavkülma ning saad mõnusa jäise ja jahutava maiuse.


Põhi:
  • 200 g küpsiseid
  • 6 sl võid
Pähklivõitäidis:
  • 300 g toorjuustu
  • 2 dl maapähklivõid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 dl vahukoort
Šokolaaditäidis:
  • 2 dl vahukoort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 55 g tumedat šokolaadi
Peale:
  • 150 g Twix'i


Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru 21 cm koogivormi põhja.
Pähklivõitäidiseks vahusta toasoe toorjuust, lisa maapähklivõi, suhkur ja vanill. Vahusta, kuni segu on kreemjas ja kõik on segunenud. Vala põhjale.
Šokolaadikihiks vahusta vahukoor, lisa sulatatud šokolaad ja suhkur ning sega korralikult läbi. Määri pähklivõikihile. 
Tõsta kook 4 tunniks kuni üleööks külmkappi tahenema.
Enne serveerimist kaunista hakitud Twixiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar