pühapäev, 17. mai 2015

Ricotta-rabarberikook martsipaniga


Selle rabarberilisandiga kohupiimakoogi täidis jääb kohev, pehme ja suus-sulav. Kook näeb tavaline välja, kuid maitseb tõesti hästi - šokolaadiglasuuriga martsipanitükid kohupiimatäidisel, hapukad rabarberid, pehme vahukoorekate ja mõnus küpsisepõhi...


Põhi:

  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 80 g võid
  • 1 tl kaneeli
Täidis:

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 400 g ricottat
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 0,5 dl vahukoort
  • 300 g rabarbereid
  • 2 sl kartulitärklist
  • 150 g šokolaadiglasuuriga martsipanibatooni
Peale:

  • 1,5 dl vahukoort
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1-2 sl suhkrut
  • purustatud küpsiseid
Purusta küpsised köögikombainis. Lisa sulavõi ja kaneel, sega ühtlaseks. Vooderda 24 cm lahtikäiv vorm seest küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru vormi põhja ja äärtele. Tõsta täidise valmistamiseni külma.
Vahusta munad suhkrutega. Sega vahukoor toasooja toorjuustu, kartulitärklise ja ricottaga, sega munavahu hulka. Lisa ka tükeldatud rabarberid ja sega läbi. Kalla vormi ja puista peale hakitud martsipanibatoonid. Küpseta 175 kraadises ahjus 40-50 minutit. Lase jahtuda ja pane üleööks külma.
Vahusta vahukoor suhkrutega ning määri koogile. Kaunista küpsisepuruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar