kolmapäev, 7. jaanuar 2015

Purukattega piparkoogi-kohupiimakook


Piparkoogimaitseline kohupiimakook maitseb kõige paremini küpsetamise päeval jahtunult, mil koogi purukate on veel mõnusalt krõbe. Juubeli tordipulbrist saab lihtsalt valmistada kookidele väga head purukatet. Talvisel ajal sobivad põhjaks piparkoogid ja täidisesse piparkoogimaitseline kohupiimakreem, muul ajal kasuta küpsiseid ja oma lemmikut magusat kohupiimapastat. Antud kogustest saab suure plaadikoogi, mida jagub ka suuremale seltskonnale.


Põhi:
  • 400-500 g piparkooke
  • 200 g võid
Täidis:
  • 800 g piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
  • 150 g toorjuustu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • pohli
Kate:
  • 1 pakk Juubeli tordipulbrit
  • 100 g võid



Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud suure ahjuplaadi põhja.
Sega kohupiimakreem, toorjuust, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Vala põhjale, puista peale pohlad.
Näpi tordipulber ja või purutaoliseks massiks. Pudista puru koogile.
Küpseta 200 kraadises ahjus 25-35 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.


2 kommentaari:

  1. See retsept on täpselt minu maitsele: purukook kohupiima ja piparkookidega. Peab kindlasti katsetama! :)

    VastaKustuta